Halvtid!

Idag är har jag gått 20 fulla veckor och kliver in i vecka 21 (20+0) beroende på hur man räknar eftersom alla räknar, skriver och säger olika.. Men hur man än säger så har halva tiden av graviditeten gått! Vi är på dag 141 av 280 dagar..

Hur mår jag då?
Illamåendet är väldigt mycket bättre! Matlusten är ju inte helt hundra men det behöver den ju inte vara heller..
Yrsel och trötthet är vissa dagar väldigt påtagligt men andra dagar känner jag mig pigg & glad!
Blödningarna är som bortblåsta sen ett tag tillbaka!

Däremot har jag fått foglossningar som pinar mig dygnet runt :(
Hade inget sånt när jag väntade Thea & jag hade inte kunnat föreställa mig hur jobbigt det kunde vara..
Känns som mina ben inte vill fungera riktigt ibland, känns som jag behöver halta när jag går, gör skitont när jag ska klä på mig eller ta på mig skor osv när man ska försöka böja sig, nattetid vaknar jag varje gång jag ska vända på mig för det gör såå ONT! Pensionär vid 23 års ålder?

Samtidigt så vill man försöka röra lite på sig under graviditeten för man vill ju inte bli ett fläskberg precis.. Så någon dag har jag gått en liten promenad och vissa dagar cyklat till dagis.. Men det är inget jag kommer fortsätta med iallafall för smärtorna är inte värd nyttan mot några grams fettförbränning..

Ringde till barnmorskan nu på morgonen för att höra om det finns några tips & råd om vad man kan göra..
Hon sa ungefär att jag ska sitta stilla så mycket som jag möjligvis kan, be nån annan hämta och lämna Thea på dagis så jag slipper ge mig ut (?), så boka hon in mig på en läkartid & gav mig numret till sjukgymnastiken för det ska finnas nåt bälte oså hos dom som man kan låna..
Jag frågade om foglossningarna kunde bli bättre om jag vila oså med tanke på att det ändå är 20 veckor kvar av graviditeten, men nä.. den risken fanns tydligen inte utan har man fått foglossningar så blir dom tyvärr oftast kvar tills slutet!
Och nej, jag kommer inte be nån annan hämta & lämna Thea för att jag ska sitta inne & inte göra nåt.. Däremot kommer jag vara lat och fortsätta ta bilen trotts att det är nära..

Vilken negativ blogg dehär blev! Bara massa klagomål från början på mitt dåliga mående på olika sätt..
Men allt är faktiskt inte bara dåligt! Magen är jättemysig nu, lagom liten kula med full aktivitet :)
Känns så häftigt alltihop, dom mysiga stunderna när man ligger & känner sparkarna i magen gör ju att all smärta & allt dåligt mående känns som bortblåst för stunden..
Dessutom så är jag väldigt glad att jag delar dethär tillsammans med världens underbaraste som faktiskt gör allt för att muntra upp mig! ♥

// Mamma Ruu

Babyskydd inhandlat!

Akta Graco Logico S. Med basenhet som sitter i så man bara klickar fast bilstolen. Hade liknande fast såklart äldre modell när Thea var liten. Då var jag nöjd med de & det var hur smidigt som hellst så det kändes som ett säkert kort! :)

Nu finns egentligen allt till bebis & dess första levnadstid!
Kanske i tidigaste laget men å andra sidan så ska jag jobba hela sommaren & den lediga tiden vill jag kunna ägna åt familjen istället för att leta/shopa barnsaker.




Nu känns det verkligen som det har börjat även för mig

Det har tills nu känts lite som om det inte finns någon bebis även fast jag faktiskt har fått sett den en gång redan men nu börjar det kännas mer på riktigt! På ultraljudet i Torsdags såg vi hur vår Lilla-Ru rörde på både armar och ben, hur h*n svalde fostervatten, hjärtat som pumpade, hjärnornas halvor, magsäck m,m och då plötsligt börjar jag få in i huvudet att det faktiskt är en liten bebis som växer där inne även fast jag vetat det hela tiden så är det nog inte förns nu som jag faktiskt börjar känna att det är på riktigt. Efter alla små komplikationer som vart så var det riktigt skönt att få höra att allt såg bra ut!

Igår åkte vi till Karlstad och köpte en syskon vagn på barnens hus och även det gör att jag känner att vi börjar förbereda oss för att en ny familje medlem snart kommer göra oss sällskap! Kommer bli så mysigt :)

Magen har växt så det börjar synas att Elin är gravid och det gör mig så stolt, känns som jag vill visa upp henne för hela världen :)

I helgen har Jasmine 4år vart här också, Hon vill ju ha en Lillasyster och nu börjar hon fundera lite på vad som händer där inne och vad hennes syskon gör.. Mest funderingar kommer nog när vi äter för då kommer kommentarerna "Nu dricker nog min syster vatten där inne" "Nu äter nog min syster popcorn smulor" osv osv.

Vi får väll se vem av stora systrarna Thea och Jasmine som får som dom vill, Jasmine vill ju ha en syster och Thea en bror men jag tror nog de blir lika stolta systrar vilket det än blir..

Allt känns så kul nu när det börjar hända lite :)

//Pappa-Ruu


Barnvagn inköpt!

Velandet fram & tillbaka. Syskonvagn eller inte?
Efter att ha tänkt en del & insett att Thea inte vill gå alls under vintertid även om hon är duktig att gå annars så vill vi inte sitta låsta om man är ensam & vill nånstans med båda två.
Övervägde detta många ggr & kom fram till att mycke pengar inte ska läggas på en syskonvagn då risken är att den inte blir använd så länge. Theas sulky finns ju kvar också om man ska nånstans med bara Thea tex.

Mina krav var att den inte skulle vara klumpig, Peters krav var att den skulle ha svängbara framhjul.
Tur de måste jag säga, idag var vi på Barnens hus i Karlstad & provkörde lite olika syskonvagnar, Thea provsatt också såklart.. Och syskonvagnar utan svängbara framhjul ÄR rena döden, tungt att köra med bara ett barn i på plan mark, hur är det då när man ska ta sig upp på trottoarer, runt i affärer mm?

Kollade på en Pihl&Ted eller vad det heter där de sitter bakom varandra, och där insåg jag att de skulle bli dåligt om plats för Thea eftersom hon är så lång..

Resultatet blev istället en Carena Double Swing 2011.
Kändes riktigt bra & framförallt enkel att köra, rejäla luftdäck mm.



Rutinultraljudet!

Igår var det dags för rutinultraljudet! Kanske en av graviditetens största upplevelse?
Trotts att man sett den lilla förut & visste att allt var bra så var det på nåt sätt ändå pirrigt att sitta i väntrummet innan tyckte jag :)

Vårt BF datum blev flyttat fyra dagar, så nu är bebis beräknad att komma den 16e Oktober!
Får väl se hur de blir med de, inte många % som föds på sin beräknade dag men man har ju en dag som man vet att ungefär där 2 veckor + eller - ca :)

Och som jag kanske nämnt tidigare så upplever jag att det bökar och grejar väldigt mycke i magen..
Det var ju kul nu att även Peter fick vara med och se hur den håller på, barnmorskan som utförde ultraljudet tyckte också det var en livlig bebis. På nåt sätt så satt h*n i skräddarställning i princip hela tiden med ena handen mellan benen, öppna & stängde munnen hela tiden (svalde fostervatten).. Trotts att h*n satt i samma ställning under hela ultraljudet så tror ni den var still nån enda sekund? :)
Nää, den vicka på hela kroppen, skruva sig och veva med ena armen, huvudet.. Nåt hela tiden..

Jag fick ställa mig på golvet & hoppa jämnfota för att försöka få den att flytta sig lite.. 
Gjorde ett bra försök iallafall!

Svårt att hålla sig för skratt vissa stunder när den höll på men det var riktigt kul att få se vad det är jag känner hela tiden!

Däremot blev jag riktigt besviken på bilden vi fick :(
Barnmorskan började med att skriva ut ett kort de första hon gjorde, som ens inte var bra..
Helt suddigt var de, såg många bättre tillfällen under undersökningen som hade vart tio ggr bättre men man får väl vara glad för det lilla :) För barnmorskans jobb var väl att kolla alla mätningar & organ, inte ge oss ett bra foto så jag ska inte klaga! 

Lilla Ru v. 18+3



Utvecklats ganska mycket om man jämför med bilden från KUB-Testet & ni ser ju skillnad på bildkvalitén.


18 fulla!

Nu är 18 fulla veckor, 45.4% av graviditeten passerade och det är 153 dagar kvar till beräknad förlossning.
Känns som en evighet kvar.. Men det är trots mitt dåliga mående, en mysig tid att vara gravid!
Det är ju inte många gånger i livet man är det så man får försöka njuta så gott det går :)
Och det gör jag faktiskt! Njuter av att jag har en sån perfekt fästman att dela detta med!
Han är hur go som hellst, myser med magen, tar hand om Thea så jag får vila när de behövs, masserar mig, uppmuntrar mig med blommor mm.

Imorse fick vi oss ett gott skratt iallafall, kändes obehagligt i magen efter att jag legat på mage under morgonen..
Lilla Ru tyckte att den trivs bäst på vänstra sidan av min mage, där det blev en stor & hård väldigt synlig och märkbar och framförallt obehaglig bula! Medan andra sidan av magen var helt platt & mjuk. Sjuk känsla, men roligt såg de ut & varför tog vi inte kort för??!

Trodde att jag var helt smal när jag väntade Thea tills fram tills halva graviditeten var passerad..
Kändes så, men jag hitta min gamla hårddisk med foton nu & ser att jag faktiskt hade lite mage då också, inte så stor skillnad nu mot den graviditeten om man ser på bilder. Fast jag vet ju att jag hade mina vanliga jeans då tex fram tills slutet, men nu har jag redan lagt dom åt sidan & andvänder andra byxor istället. Så annorlunda är ju figuren iaf trotts att skillnaden inte är så synlig kanske.



Det är stor skillnad på känslan nu mot då helt enkelt!
Men man kanske inte ska hålla på & jämföra så mycket för ingen graviditet är ju den andra lik sägs det ju :)

Idag är det förresten exakt en vecka kvar tills det är dags för rutinultraljudet!
Känns spännande även fast vi redan sett Lilla Ruu 3 gånger..

// Mamma Ruu

Vecka 17+4.

Dags att uppdatera efter klagomål om att vi är sega på de! :)

17 fulla veckor plus 4 dagar är nu passerade!
Illamåendet har avtagit ordentligt & det är bara vissa stunder jag mår illa vilket jag faktiskt står ut med, yrseln & huvudvärken kvarstår dock.

Magen har under senaste veckan växt i raketfart, från att knappt synas till att vara väldigt synlig på bara några dagar. Just nu är min mage ungefär lika stor om min rumpa, så om jag lägger mig skavfötters med Peter på natten så märker han nog ens ingen skillnad om de är en mage eller rumpa som ligger & knuffar på han!

Peter tror fortfarande att de blir en flicka & jag tror att det blir en pojke!
Vem har rätt tror ni? :)

Lägger in en liten film med magfoto & hjärtljud från nu ikväll.

// Mamma Ruu


RSS 2.0